Nivala-Seura ry

Tietoa Nivalasta

Nivala on 11.000 asukkaan viihtyisä ja vireä maaseutukaupunki Oulun läänin eteläosassa, Kalajoen keskijuoksulla. Laajat, hyvin hoidetut viljelysaukeat levittäytyvät jokilaakson molemmin puolin kaupungin keskustan ympärille ja Pidisjärvi piristää kaupungin eteläistä reunaa.

Nivalan väestöstä vajaa 20 prosenttia saa elantonsa alkutuotannosta, runsas 30 prosenttia jalostuksesta ja noin 50 palveluista. Nivalassa on pääosin hitech-, puu- ja metallialan teollisuutta. Kaupunki on sijoittanut rohkeasti rajusti kasvavaan teollisuuskylään ja sen sydämeksi on noussut Teknologiakeskus Nitek. Teollisuuskylän alueella onkin jo lähes 900 työpaikkaa.


Nivala on myös vahva koulutuskaupunki. Kaupungissa on 13 peruskoulua ja oma lukio. II-asteen ammatillista koulutusta tarjoaa noin 880 opiskelijan Nivalan ammattiopisto ja lisäksi paikkakunnalla toimii aikuiskoulutuskeskus ja Jokilaaksojen musiikkiopisto. Korkea-asteen koulutuksesta huolehtii Nivalassa sijaitseva Oulun yliopiston alueyksikkö Oulun Eteläisen Instituutti.

 

Nivalassa on hyvät kaupunkitason kaupalliset palvelut isoine marketteineen ja erikoisliikkeineen. Kulttuuritapahtumat tuovat lisäväriä kaupungin kasvoihin. Nivalan kaupunki tarjoaa lisäksi erinomaiset julkiset palvelut koko väestölleen. Tutustu vaikka uuteen uimahalliimme Uikkoon!

 

Viihdy kanssamme Nivalassa!


(lähde: www.nivala.fi)